Граждани се събраха на протест в столицата в събота вечер срещу

...
Граждани се събраха на протест в столицата в събота вечер срещу
Коментари Харесай

Пореден протест срещу насилието над жени в София

Граждани се събраха на митинг в столицата в събота вечер против насилието над дами. Мотото на акцията, която се провежда във Facebook, е " Нито една повече - принуждение, нацизъм, патриархат - не и в нашия свят ".

Протестната акция е следващата от проведените през последните дни след случая с накълцаната с макетно ножче Дебора от Стара Загора. Организаторите се дефинираха като деятели за човешки права против насилието над дами и в отбрана на жертвите на принуждение. Сборният пункт на участниците беше Съдебната палата в столицата, в отбрана на свободата, солидарността, предава.

" Шествие, което е срещу насилието над дами, срещу надигащата се вълна на нацизъм и срещу патриархалното принуждение. Организираме го, тъй като сме възмутени от това, което се случи в Стара Загора. Това е просто безусловно неприемливо. Ние се борим систематично с деянията на принуждение ", изясни участник в митинга.

" Тук съм, тъй като имам вяра, че можем да изградим общество, в което никой не страда и никой не наранява различен ", сподели друга участничка в акта на неодобрение.

" Надявам се да има някаква смяна на законите, тъй като, както стана ясно след най-големия митинг – националния, има доста такива случаи, които другояче биха били потулени, никой не би споделил на полицията. Всеки ден имаме случай на принуждение от всевъзможен генезис ", добави жена, която е на митинга.

Участниците в акцията първо стопираха пред централата на Българска социалистическа партия поради инициирания референдум против джендър идеологията, защото считат, че провеждането му на фона на бедността и домашното принуждение в страната не е потребно за обществото.

След това шествието продължи и към централата на Възраждане, с цел да жигосах експанзията и езика на омразата. Акцията ще приключи пред постройката на Народното събрание. Протестиращите чакат законодателните промени, които депутатите ще гласоподават на изключителното съвещание на Народното събрание в понеделник. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР